Josephine Tabbert

Født i Rominten, Øst Preussen, i dag Russland, oppvokst i Sør Masovia, i dag Polen, og hun bor og arbeider ved Starnbergersjøen, sør for München, Bayern.

I denne utstillingen i Trondhjems Kunstforening presenterer Josephine Tabbert
ARBEIDER PÅ PAPIR, BOTANISKE STRUKTURER. på plantefiberpapir spesialprodusert for malerier.

Naturlige former er forenklet av Josephine Tabbert til de har blitt til abstrakte tegn som fortsatt innehar en formell betydning av den originale naturlige vesenet. På denne måten blir disse botaniske strukturene synliggjort i mangfoldige variasjoner på repetisjonens lerret.

Josephine Tabbert skaper områder av moduler i abstrakte tegn. Lignende former arrangerer og øker den totale visuelle opplevelsen for tilskuerne. For Josephine Tabbert er kunst skjønnhet. Arbeidene følger den orientalske kunstens tradisjon samt Henri Matisses kunst.
I massemedienes tidsalder , og de mange visuelle tilbud som dertil hører med, er Josephine Tabberts arbeider et bidrag til å nyansere/bevisstgjøre kunstens forståelse.