Lokalene våre

Vi holder til i Bispegata med Nidarosdomen som nabo. Huset vårt ble bygd på 1850-tallet og følger datidens europeiske arkitektoniske trender der murbygninger med delikate pussornamenter var i fokus. Dette resulterte i to takrosetter – en i hver etasje – og ornamentlister i flere rom.

Huset har opp gjennom årene blitt brukt av ulike institusjoner til ulike formål. Det har vært bispebolig, og har huset barnehagelærerutdanning og Trondheim kommunale musikkskole. Trondhjems Kunstforening tok over og gjorde det til visningsrom for kunst i 1997. Arkitekturen og den lange historien til huset inngår i dialog med kunsten som vises. Dette gjør Trondhjems Kunstforening til et spesielt spennende galleri å stille ut i.
Vi har visningsrom i to etasjer: i første etasje hvor Café Ni Muser holder til, og i andre etasje der det kun er gallerirom.

De ulike etasjene byr på ulike opplevelser. Den første tilbyr en sosial atmosfære der gjestene kan se på kunst mens en tar en kopp kaffe, mens andre etasje har en mer refleksjonsorientert, estetisk atmosfære. I begge etasjene kan kunst vises på veggene, men det er kun i andre etasje det er mulig å vise romlige kunstverk (for eksempel installasjoner).

Det er også mulig å stille ut i hele huset dersom produksjonen eller prosjektet er stort nok. Ta gjerne en titt i vårt arkiv eller på facebook for å se på lokalet og andre utstillinger.

Plantegninger

TKF_plantegning_1
TKF_plantegning_2

Plantegninger som PDF:
1.etasje/Café Ni Muser
2.etasje

1.etasje/Café Ni Muser

Vi gjør oppmerksom på at det har skjedd noen forandinger etter at disse bildene har blitt tatt. Det er blant annet nye gulv og gardiner, og en mer korona-vennlig innredning.

2.etasje