Aud Regine Schei Lilleengen og Veslemøy Lilleengen – Grøfter

Hvor: Trondhjems Kunstforenings 2.etg.
Når: 18.08. – 18.09.2022. Åpning 18 august kl.18.00.

Trondhjems Kunstforening ønsker velkommen til utstillingen «Grøfter». 

Aud Regine Schei Lilleengen og Veslemøy Lilleengen, mor og datter, begge utdannet ved kunstakademiet i Trondheim, bor og arbeider i Trøndelag.

Vi inviterer til åpning 18. august kl. 18.00. På åpningen vil det også bli musikalske innslag.

Et dreiningspunkt for kunstnerne er hjemgården Vestråt, Ørlandet og menneskene som har hatt sitt tilhold der gjennom tidene. Dette gir utslag i både tematikk og materialvalg. De har tidligere arbeidet sammen om fjellet Rusaset på Ørlandet.

Aud og Veslemøy undersøker i denne utstillingen konseptet Grøfter. Ikke bare de som ligger i landskapet, men også de vi finner i ansikt, i folk og i livet. Grøfter representerer brudd og gjentagelser, de skaper forbindelser og knytter oss sammen og de tilfører og tar vekk. Hva er egentlig en grøft?

Gjennom tegninger, tekst og en åpen invitasjon inn i en ni meter lang grøft arbeider kunstnere med temaet i en vid forstand.

Aud Regine Schei Lilleengen (f. 1938) arbeider med tegning, maleri og tekst. Etter å ha studert i Malmø og Oslo, fullførte hun utdannelsen ved Kunstakademiet i Trondheim (1985). Ved å stille ut på utradisjonelle steder, har hun vist at kunst har en viktig funksjon utenfor bykjernen. Sammen med sin ektemann, fikk hun for dette Ørland-kommunes kulturpris (2008). Lilleengen er innkjøpt av de fleste trønderske kommuner, andre eksempler er HKM dronning Sonja, Trondheim kunstmuseum og vinmonopolet.

Veslemøy Lilleengen (f.1975) er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim (2018). Hun arbeider med tekstil, performance og tradisjonshåndverk. De siste årene har hun arbeidet særlig med jord og potteblått. Lilleengen er vist på blant annet Høstutstillingen, Hannah ryggen triennalen og Kode i Bergen. Innkjøpt av blant andre Nordenfjeldske kunstindustrimuseum, Trondheim kunstmuseum og Nord Trøndelag kunstmuseum.

Foto: TKF/ Håkon Viksmo Lie