Om å være fanget av kunsten

Trondheim kunstforening takker Juni Pape Skjærvold og Anders Strugstad Køhl som stilte opp og delte sine tanker og erfaringer med kunst med oss. Samtalen ble ledet av kunstner og leder for visuell kunst ved kulturskolen, Kristina C. Karlsen. Begge de unge kunstnerene har vært elever ved kulturskolen i flere år, og deltar også på lørdagsskolen.

Kristina, Anders, og Juni

For Anders sin del betyr det en togtur på over to timer hver vei,hver eneste lørdag, fra Steinkjer til Trondheim. Når skolen starter kl 09.00, sier det mye om hvor opptatt han er av å lære om og leve i kunst. Anders forteller at det er enklere å stå opp kl 04.30 hver lørdag enn til vanlig tid i uka, fordi det er så motiverende for ham å delta på lørdagsskolen, og han håper at han kan gjøre kunst til en karriere.

Juni bor i Trondheim, og er minst like lidenskapelig opptatt av kunsten. Hun bruker maling og tegning som en avkobling fra hverdagen og en måte å utforske forskjellige uttrykk. Hun har en tydelig stemme, og kommer gjerne med kritiske kommentarer til menneskets forhold til naturen og verden rundt oss.

Vi er kjempefornøyd med at dere tok turen til oss i dag og gler oss til å se mer av kunsten deres – tusen takk Anders og Juni!