Sissel Bjørstad Skille – dukker

Utstillingsperiode:04.06 – 28.06.2009
2. etasje.

«Barneansiktet har alltid fasinert meg. Allerede i 8 -10 årsalderen laget jeg utklippsbøker med bilder av små fjes.» (Sissel Bjørstad Skille)

Utstillingen i Trondhjems Kunstforening viser dukkene til Sissel Bjørstad Skille.
Hun er internasjonalt anerkjent som dukkekunstner, og har stilt ut sine dukker i mange land, flere ganger i USA, Tyskland og Frankrike, for å nevne noen. I tillegg selges dukkene hennes til samlere over hele verden. Dukken som samlerobjekt har en stor tilhengerskare, og unike dukker selges over hele verden for store summer. Internasjonale dukkeutstillinger holdes hvor samlere og dukkekunstnere møtes.

Hun er som mange dukkemakere, opptatt av å formidle. Hennes ønske er å vise barndommens uskyld, før tillærte uttrykk og masker blir en del av barnets adferd.

«Hva det er som fascinerer meg med disse ansiktene er ikke helt lett å forklare, men jeg tror det er det umiddelbare og ekte i ansiktsuttrykkene. De har ennå ikke lært å legge ansiktet i de “rette” folder for å skjule sinne, glede eller andre følelser, musklene i ansiktet er avslappet på en annen måte enn hos eldre barn og voksne. Jeg finner denne uskylden og ektheten spesielt appellerende i en verden hvor disse egenskapene blir mindre og mindre verdsatt. Det å uttrykke dette i dukker, faller naturlig for meg siden jeg, så å si hele mitt liv, har vært opptatt av dukker. Jeg begynte å samle på antikke dukker samtidig som jeg begynte å lage dukker, og underveis har jeg gått gjennom flere prosesser før jeg rundt 1990 startet utviklingen av den typen jeg fremdeles lager.»

Vi håper denne utstillingen vil være en kilde til glede for både barn og voksne, og tror vårt yngste publikum vil sette pris på denne utstillingen!

Barnehager og skoler er derfor spesielt invitert til dukkeutstilling i Kunstforeningen!

FORMIDLING:
Grunnet stor pågang er vi nødt til å be alle skoler og barnehager som ønsker
å se dukkeutstillingen om å melde seg på på forhånd.
Ta kontakt på telefon 73 52 66 71 eller mail post(a)tkf.no