Hedevig Anker – fotografier

Utstillingsperiode: 30.04 – 31.05.2009
1. etasje

Et møte med Hedevig Ankers fotografier gir en følelse av stillhet og ro. Bildene viser det antatt uforanderlige, objekter og arkitektoniske elementer kun berørt av årstidenes skiftende lys. Tomme hus, hvor vi kan ane dem som har levd der, men som vi ikke ser. Hvor mye kan et fotografi avdekke, og hvor mye kan det skjule?

«Fotografiene jeg viser på utstillingen i Trondhjems Kunstforening er alle fra detaljer av ulike interiører. Jeg har jobbet med denne motivkretsen i flere år delvis fordi jeg kan bli svært tiltrukket av visse hus og deres historier, men fremfor alt fordi de stadig tilbakevendende motivene jeg finner der, av dørblader og karmer, kanter, lister og hjørner gir meg mulighet til skape en form for romlighet i bildet.(…) fotografiet deler betrakter og fotograf det samme blikk. Jeg ønsker å bringe betrakteren inn i det samme emosjonelle nærværet som jeg selv har når jeg tar bilder.»

Hedevig Anker er født i 1969 i Oslo. Hun har hatt en rekke utstillinger, er innkjøpt av bl.a Nasjonalmuseet, Norsk Hydro og Helsebygg Midt-Norge. I tillegg har hun vært med på å utsmykke Statsministerboligen (2008).

Se også www.hedeviganker.no