May Lise Hoel – «All Dressed Up And Nowhere To Go

Utstillingsperiode: 04.06 – 28.06.2009
1. etasje.

May Lise Hoel er en markant personlighet i Trondheims kulturliv. Tittelen hun har valgt på denne utstillingen er nærmest en kontradiksjon til hennes kunstneriske utvikling. Hoel har absolutt et sted å gå!

May Lise Hoel maler bilder fra kvinners liv. Sterke, store, transparente flater der linjene bevisst går over i hverandre. Bildene er fargesterke og utstråler en litt ubekymret sommerlighet. Under denne overflaten ligger isolasjon, smerte og sorg, men bildene utstråler også stolthet og styrke. Kvinneskikkelsene ekshibisjonerer sin kvinnelighet og bruker den som sitt skjold mot verden. Av og til fremstår de i barnlige kropper, som eks. i ballerinaen som har vunnet en stor dansekonkurranse. I utstillingen i Trondhjems Kunstforening, viser hun også uniformerte menn som viser sine skjold mot verden i form av uniformer og medaljer. Det mannlige motstykket til ballerinaens tynne tyll mot en hard verden.

Gjennom samarbeidet med Erling Berg, den ledende formgiver og «reklamemann» i Trondheim, ble hun anerkjent i reklamebransjen i Trondheim, men også i Norge forøvrig.Hun har designet flere bøker og CD-cover, og tidvis gjør hun det fremdeles. Men May Lise har ikke fridd seg helt fra bokstavenes verden. Gjennom små, frittstående tekster fra dagligspråket knytter hun dem ofte opp til overraskende bildebruk. Hennes bakgrunn som grafisk designer er her tydelig. Hun arbeider med kontrast mellom det hverdagslige, poetisk uskyldige og samtidig det gruoppvekkende. Selv sier hun:
Maleriene må ikke bli for fine, da er de ikke meg. Det umiddelbare forsvinner.

May Lise Hoel arbeider med silketrykk, plexi, glass, cyanotopi, foto og installasjon. Maleriene er mest i akryl på store kvadratiske formater. Noen i kombinasjonen akryl/collage eller akryl/foto.

Kom til Trondhjems Kunstforening og «join the party»! May Lise er her!

Har du ikke mulighet til å komme – gå til May Lises hjemmesider: www.maylisehoel.no