LYS – ung slovakisk kunst

LYS

– En utstilling av ung slovakisk kunst

Utstillingsperiode 08.01. – 01. 02. 2004

Trondhjems Kunstforening og det Slovakiske konsulat ved konsul Erik Frederiksen ønsker deg velkommen til en spennende utstilling av Slovakisk samtidskunst.

Utstillingens hovedtema er «Lys» og dets forandring i naturen og menneskets liv.

Kunstnerne D. Baca, J. Poliak, M. Kopták, P. Megeysi, I. Bencová, L. Okoliacányova, E. Novitzký, A. Blonsky, J. Kirschner, M. Balgavý og I. Valuska presenterer noe av det beste av moderne slovakisk kunst. Teknikkene spenner fra maleri, grafikk og fotografi til glass og installasjon. Utstillingen gir et møte med den eksplosive utviklingen Slovakia opplever. Kunstnerne har tatt for seg temaet, og utviklet det gjennom sitt uttrykk, alle på hver sin måte og i forskjellige media som maleri, fotografi, video, installasjon og grafikk.                       

VERNISSAGE

Utstillingen vil bli åpnet torsdag 8. januar kl. 19.00 av  Andrej Sokolik, Slovakisk Ambassadør i Norge. Det vil serveres Slovakisk vin ved åpningen.

TORSDAG 8. JAN. KL: 19.00