Treklang i Trondhjems Kunstforening

Utstillingsperiode: 09. 01. – 30. 01. 2005

De er kvinner, de er kunstnere og de har alle studert ved kunstakademiet i Trondheim(KIT). Nå er de sammen om en utstilling i Trondhjem Kunstforening. ­ Selv om vi er tre forskjellige kunstnere, er utstillingen helhetlig. Foto, puslespill og malerier vil gi en treklang i lokalene, sier billedkunstner Eli Anne Tiller som stiller ut sammen med Magnea Åsmundsdottir og Brynhild Bye.

Utstillingen åpner søndag 9. januar klokka 14.00 i Trondhjem Kunstforening.

Tiller, Bye og islandske Åsmundsdottir representerer forskjellige aldersgrupper og forskjellige innfallsvinkler til kunsten. De slår an forskjellige toner som til sammen utgjør treklanget:

Eli Anne Tiller (64) er godt kjent for det trønderske publikum, og hun viser en håndfull malerier. «Tiller er en fabulerende og fortellende maler, som lar de hjemlige gjenstander, interiører og skikkelser gjenoppstå med en forbausende eller en fortryllelsens atmosfære». Sitat fra Harald Flor. For mer informasjon om kunstneren: http://home.no.net/eatiller

Magnea Åsmundsdottir (52) fra Island viser vegg-objekter blant annet i form av kokte egg med påmalte puslespill. Åsmundsdottir jobber konseptuelt med objekter og installasjoner. «Livet er et puslespill og hver del har stor betydning, spesielt hvis den mangler» sier Åsmundsdottir.

Brynhild Bye (36) viser nye fotografier, der hun fremstiller seg og sin verden gjennom kameralinsen. «Foto har vært en del av den kunstneriske arbeidsprosessen i over 15 år. Fra fotobasert maleri til fotografier som står på egne ben» sier Bye. For mer informasjon om kunstneren: http://home.no.net/brbye

Kunstnerne vil være tilstede under åpningen.