Aud Bækkelund – Installasjon og objekter

Utstillingsperiode: 30.10. – 23.11.2003

Aud Bækkelund ønsker med sin kunst å åpne for en assosiasjonsskapende sone hos tilskueren. Gjennom poetiske, av og til overraskende titler og eksperimenterende materialbruk, gir hun betrakterens fantasi like mange muligheter som utfordringer. Naturen er nærværende i Bækkelunds arbeider, og hennes kunstneriske tilnærming er på samme tid stofflig og tegnerisk.
Aud Bækkelund ( f. 1960 ) er født og oppvokst i Ringsaker kommune. Siden hovedfageksamen i tekstil ved Statens Høgskole for Kunsthåndverk og Design, Bergen i 1989, har Bækkelund bodd og arbeidet i Norheimsund.
Aud Bækkelunds arbeider er tanker i flukten, umulige å fange, umulige å plassere innenfor kategoriske rammer. De er mollstemte og poetiske. De er lekende, intuitive og samtidig uhyre reflekterte og nitid bearbeidet. I krysspunktene mellom disse tilsynelatende uforenlige kvaliteter oppstår det som unndrar seg definisjon. Kort sagt arbeider som smetter unna sjangerbestemmelser og eksisterer i kraft av sin absurditet og blottstillelse.
(Anne Schäffer, fra katalogtekst, april 2003)