Elisabet Alsos Strand

Kunstner: Elisabet Alsos Strand
Tittel: flytende
Medium: tresnitt
Dato: 20.08 – 29.11.

Trondhjems Kunstforening har gleden av å presentere Elisabet Alsos Strand sine tresnitt i utstillingen “flytende” i 1.etasje/Café Ni Muser. Inspirert av estetikk og filosofi fra Øst-Asia antyder Strand essensen ved det flytende møtet mellom vann, farge og papir. Hun benytter seg av japanske tresnitteknikker, der fargen som preges inn i papiret blir tilsynelatende en del av papiret, samtidig som papirets kvaliteter skinner igjennom flatene.

Landskapet i Nord-Norge og elementer fra naturen der er ofte utgangspunkt for arbeidene hennes. Horisontens uendelighet, fjellene, og trærnes vertikale linjer knytter an til eksistensielle spørsmål om tilhørighet, lengsel, tilpasning og oppbrudd.

Elisabet Alsos Strand (f.1963) bor og abeider i Trondheim. I 2015 tok hun doktorgraden sin ved Kunstakademiet Jan Matejko i Polen. Hun er kjøpt inn av blant annet Norsk Kulturråd, flere norske kunstmuseer og kommuner, Tama Art University Museum Tokyo, og Krakow Internasjonale Trienniale.