Vi søker kunstnerisk leder (vikar) i 50 % stilling for 1,5 år

Trondhjems kunstforening er en frivillig organisasjon med ca. 400 medlemmer. Kunstforeningen ble stiftet i 1845 og er en av Norges første kunstforeninger. Vi har ambisjon om å være et aktuelt og modig visningssted, som tilbyr varierte utstillinger og prosjekter av høy kvalitet innenfor norsk samtidskunst. Det vises skiftende utstillinger fordelt på to etasjer. I løpet av 2020 vil vi presentere 8 separat og gruppe/ kollektivutstillinger som opererer innenfor ulike kunstformer og sjangere. Kunstforeningen har tilhold i den gamle bispeboligen i Bispegata 9A ved Nidarosdomen, vår nærmeste nabo er Trondheim Kunstmuseum. I 2.etg er Kunstforeningens hovedgalleri og vår administrasjon. I 1.etg viser vi primært veggbasert kunst, der kan du også besøke Café Ni Muser.

Kunstforeningen har de siste årene arbeidet med å stabilisere økonomien, påbegynne nødvendige oppgraderinger i huset, skape langsiktige planer og gode systemer for den daglige driften og profesjonalisere det kunstneriske programmet. Fremover har foreningen behov for å fortsette med dette arbeidet, inklusive også å jobbe med å skaffe eksterne midler for å betale honorar til kunstnere.

Det utlyses 50 % stilling som kunstnerisk leder / utstillingsansvarlig / formidler for 1,5 år (vikariat). Til dette ønskes en kompetent ansatt, med interesse og personlig engasjement for vår virksomhet. Vedkommende må også være fleksibel og samarbeidsorientert. Den nye kunstneriske leder vil samarbeide tett med daglig leder.  

Arbeidsoppgaver:

Kunstnerisk leder vil bla. a. ha ansvar for programmering, gjennomføring av utstillinger og arrangement, formidling og i samarbeid med daglig leder ha utadrettet kontakt med offentligheten inklusive søknadsskriving m.v. I tillegg vil kunstnerisk leder ha ansvar for salg av kunst fra utstillinger og lille galleri.

Ønskede kvalifikasjoner:

  • Utdanning fra høyskole/universitet
  • God kjennskap til kunst- og kulturfeltet
  • Erfaring fra lignende stilling i offentlig eller privat virksomhet
  • Erfaring med søknadsskriving
  • Erfaring med monteringsprosesser

Vi tilbyr: Lønn etter avtale
Arbeidsted: Bispegata 9A, Trondheim
Tiltredelse: Snarest

Om det skulle være spørsmål knyttet til stillingen kan følgende kontaktes: Vikarierende daglig leder Inger Marie Bakken 951 88 177 eller styreleder Michael Kahn, tlf. 958 18 416

Søknadsfrist: 23. februar 2020. Søknader behandles fortløpende.
Søknad sendes: Trondhjems Kunstforening per post@tkf.no