Utstillingsplass 2021/2022 – OPEN CALL

Frist: 31.mars 2020.

Trondhjems Kunstforening er en medlemsorganisasjon som jobber for å vise, støtte og formidle billedkunst i og fra Norge. Vi ønsker  å være et aktuelt og modig visningssted, som viser varierte utstillinger og prosjekter av høy kvalitet innenfor norsk samtidskunst.  Vårt kunstneriske  råd vurderer alle innkomne søknader, og er åpne for et bredt spekter av kunstformer innen samtidskunst, blant annet maleri, grafikk, foto, stedsspesifikke arbeider, relasjonelle uttrykk og performance. TKF sitt program for 2021/2022 fokuserer på separatutstillinger av både unge og etablerte kunstnere. Vi åpner for 6 utstillingsperioder i 2021 og 7 i 2022.  

Kunstforeningen ligger i den gamle bispeboligen i Bispegata 9A. Våre nærmeste naboer er Trondheim Kunstmuseum og Nidarosdomen. I 2.et er Kunstforeningens hovedgalleri og vår administrasjon. Her er det et rolig og kontemplativt atmosfære hvor det er mulig å  vise tre-dimensjonale arbeider hvis man ønsker det. I 1.etg viser vi primært veggbasert kunst, der kan man også besøke Café Ni Muser. Her er det en mer  busy  og  sosial atmosfære  med et høyt  antall besøkende . Her finner du en detaljert beskrivelse av gallerirommene, plantegninger og bilder av rommene uten kunst. Søkere kan stille ut enten i 1 et. eller i 2. et, eller i begge etasjer, hvis man har stor nok produksjon.  

NB! Huset er fra 1850-tallet, med vakre og delikate historiske rom. Det er ikke mulig å henge kunst fra tak, bortsett fra i en krok installert i rosetten i midten av det største utstillingsrommet (som heter ´peisestuen´ på plantegning 2.et). Prosjekter som er avhengige av å henge kunst fra tak vil ikke bli vurdert.   

Foreløpig betaler vi ikke utstillingsvederlag. Enkelte søkere vil kunne få inntil 8 000 NOK for å dekke blant annet frakt og montering av egen utstilling. Derfor oppfordrer vi søkere til å søke ytterligere støtte fra Kulturrådet, Trondheim kommune eller andre institusjoner. 

Man må ikke være medlem av Norske Billedkunstnere (NBK), Norske Kunsthåndverkere (NK) eller tilsvarende fagforeninger for å søke.  

Søknaden  må inneholde: 

-Kort beskrivelse av ditt kunstnerisk praksis (max 200 ord)
-Klar og konsis prosjektbeskrivelse med foreløpig tittel på utstillingen og hvilken etasje du ønsker å stille ut i  (max  500 ord)
-Oppdatert CV
-Maks 10 bilder/skisser av relevant materiale   

Alt skal være samlet i én  pdf-fil (max 10MB).  Gi følgende tittel til filen: Etternavn_Fornavn_TKF og send til post@tkf.no

Frist for innsending: 31.mars 2020 før midnatt.