Medlemsdag: Hvordan lager man en bra kunstportfolio?

Medlemsdag: Portfolio Workshop
Arrangør: Trondhjems Kunstforening ved Diana Lindbjerg billedkunstner og gallerivagt ved Trondhjems Kunstforening.
Dato: Tirsdag den 26. november 2019, 18.00-19.30
Påmelding: workshop er fulltegnet.

Hvordan lager man en bra kunstportfolio?

I denne workshopen vil vi snakke om hvordan ulike typer kunstverker kan dokumenteres og beskrives best mulig for noen som ikke er kjent med verkene.

Kunstportfolioen ska vise kunstneren sin verksproduksjon samtidig som den kan være et værktøy for  kunstneren selv til å få overblikk over egen utvikling.

En kunstnerisk portfolio består vanligvis av fotografisk reproduksjon av verk. Det gir en forskyvning i både materiale og størrelse når vi komprimerer våre arbeider ned i en standard A4 størrelse. Derfor må kunstneren kompensere med faktisk beskrivelse av verket og detaljer om hvordan bildet skal leses.

Vi vil se på ulike eksempler på portfolier og bruke dokumentasjon av deltakernes egne arbeider som utgangspunkt for videre diskusjon. Deltakerne oppfordres til å sende dokumentasjon av verk til Diana på forhånd slik at disse kan settes sammen til en lysbildefremvisning.

Workshop varer ca. 1,5 time og vil foregå på dansk/norsk.

Påmelding: workshop er allerede fulltegnet.

Dette arrangementet inngår i kunstforeningens medlemsdag, med begrenset antall plasser. Medlemmer inviteres til å ta med en gjest hver. Som vanlig gjelder prinsippet først til mølla. 

Medlemskalender er Trondhjems Kunstforening sin regelmessige arrangementserie for medlemmer som kombinerer kunstopplevelser med sosial samvær. Under medlemsdagen organiserer vi seminarer, foredrag, osv., Om kunst-relaterte temaer. Vi inviterer også våre medlemmer til kaffe / kake før en privat tur i andre kunstinstitusjoner i Trondheim eller andre steder hvor man ikke får tilgang på individuell basis.

Om: Diana Lindbjerg (DK,1982) har jobbet som gallerivagt på Kunstforeningen siden 2016 hvor hun blant annet har ansvar for at lage plakater og opsetning av nyt website i 2018.

Hun har tat Master i billedkunst på Kunstakademiet i Trondheim og har en BA (hons.) i Fine Art Photography fra Glasgow School of Art.

Se mere av Diana sit arbeid på:
www.dlindbjerg.com eller på Instagram