Landscape #3 – Carlos Alberto Correia

Kunstner: Carlos Alberto Correia
Tittel: Landscape #3
Medium: Mixed media, skulptur, og lydinstallasjon
Dato: 14.11 – 15.12.2019

Trondhjems Kunstforening har gleden av å presentere Carlos Alberto Correias utstilling ‘Landskap #3’, hvor vi viser en mengde mixed media-objekter.

Velkommen til åpning 14.november kl 20.00 i 2.et.! Utstillingen står fra 14.11-15.12., med åpningstider torsdag kl 16-19 og fredag-søndag kl 12-16.

Carlos Alberto Correias arbeider utforsker problemene rundt representasjon ved bruk av ulike verktøy og kunstneriske metoder. Kunstverkene hans er konseptuelle og varierte, ettersom det ikke er begrenset til én kunstform alene. I Landscape #3 undersøker han spenningen mellom begrepet landskap og naturen som det tar sikte på å representere. Han utforsker forskjellige uttrykk for naturen, og bruker både materiale og språk for å engasjere seg med det opprinnelige utgangspunktet: verden rundt oss. Grunnlaget i disse verkene er alltid naturen og er et forsøk på å se på hvordan vi som mennesker prøver å samhandle med naturen ved å konstruere den og dekonstruere den i fragmenter, gjøre den om til landskap.

Denne utstillingen er den tredje fra en serie, tidligere holdt ved LevArt (2016) og Lisboa (2014).

Carlos Alberto Correia (f.1989, Seixal, Portugal) ble uteksaminert fra Kunstakademiet i Trondheim (KiT) i 2015. Hans kunstneriske praksis undersøker naturen ved bruk av et bredt spekter av materialer og kunstformer, fra skulpturer til installasjon og performance. Tidligere utstillinger av Correia har blant annet vært i Avant Garden i Trondheim (2017), LevArt i Levanger (2016), og Gallery Módulo i Lisboa (2014). Han er en av grunnleggerne av prosjektet ‘Slå på kunst’ i Trondheim, som har som mål å synliggjøre samtidskunsten for de som ikke besøker gallerier med jevne mellomrom. I tillegg driver han også SMØR Press, et uavhengig og lite forlag for kunstbøker. Han bor og arbeider i Trondheim.