Julie Ebbing

Kunstner: Julie Ebbing
Tittel: Omsorg uten dekning
Medium: Grafikk
Dato: 24.01 – 10.03.2019

I 2019 feirer Norske Grafikere 100 år. For å markere jubileet presenterte Trondhjems Kunstforening Julie Ebbings separatutstilling “Omsorg uten dekning”. Her viste hun en rekke arbeider: tresnitt, linosnitt, litografi, tegning og akvarellmalerier. Utstillingsåpningen fant sted torsdag 24. januar kl 19.00.

Grafikken er en grunnpilar i Ebbings utforskende praksis. Hun blander den med installasjon, skulptur, maleri, tegning, tekstil, broderi, collage, funnede objekter og tekst. Slik bruker hun en tradisjonell grafisk teknikk og gir den et moderne og aktuelt uttrykk.

Det trykte bildet har en lang historie som middel for sosial eller politisk kommentar og som et demokratisk, tilgjengelig medium. Ebbings arbeid undersøker identitet, makt og hvordan vår sosiale verden er konstruert. Gjennom et møte mellom håndverk og hærverk forsøker hun å ha en aktiv holdning til de institusjonelle, historiske og sosiale rom vi beveger oss i.

Utstillingen ved Trondhjems Kunstforening viste eldre arbeider samt verker laget og trykket på grafikkverkstedet United Limited Art Editions i New York siste høst, et opphold hun fikk i forbindelse med Kjell Nupens Minnestipend.

Julie Ebbing (f. 1985) har en mastergrad i grafikk og tegning fra Kunsthøgskolen i Oslo, der hun ble uteksaminert i 2016. Siden det har hun hatt separatutstillinger i Kunstverket Galleri og Kunst i Bergstaden, samt gruppeutstillinger som Høstutstillingen 2018. Hun vant det prestisjefylte Kjell Nupens minnestipend i 2017. I 2019 fikk hun Håkon Blekens kunststipend for tradisjonelle teknikker.

Kommentarer er stengt.