Anne-Sophie Blytt

Kunstner: Anne-Sophie Blytt
Dato: 01.04. – 28.05.2017
Medium:
Maleri

Anne-Sophie Blytt har en lang praksis som kunstner. Hun begynte karrieren med arbeid i mixed media, men på midten av 80-tallet gikk hun over til rent maleri, noe hun har fokusert på frem til i dag. Blytt har gjennom sitt kunstnerskap viet seg til, og forsket på, farge. Hun arbeider med tempera på linlerret og skaper organiske geometriske systemer. Hennes arbeider er ofte serielle, ofte i store format og satt i dialog med rommene de vises i.

I utstillingen ved Trondhjems Kunstforening viser Blytt en rekke fargestudier, i ulike materialer og av forskjellig størrelse. Utstillingen viser en rekke små, intime papirarbeider satt opp mot store lerret, til dels massive og monumentale. Arbeidene, og deres plassering i rommene skaper en dialog med husets arkitektur. Dette utfordrer maleriets mulige størrelser i et rom og de stemninger som skapes i dialogen mellom verk og rom. Dette er første gang at TKF åpner hele huset for én kunstner, og Trondhjems Kunstforening gleder seg til å se hvordan Blytts bruk av maleri kan utfordre husets visningsmuligheter.

Se kritikk og flere bilder fra artscene.