The Int´nl Weird Collage Show: Trondheim

Titel: The Int´nl Weird Collage Show: Trondheim
Dato: 18.08. – 18.09 2016

// Collage //

The International Weird Collage Show er en kollektivutstilling som viser collager fra ulike internasjonale kunstnere. Siden starten i 2011 har utstillingen blitt holdt gallerier og museer i 12 land rundt om i Europa og Amerika: Rotterdam, Berlin, Madrid, Barcelona, Valladolid, Lima, Quito, San Jose, New York, og Montreal. Tilstelningene har tiltrukket seg tusenvis av besøkende og ble fort et “must-see” i den store lille verden av collage.

The Weird Show er en feiring av det rare som ofte hender i collage; vi finner nye sammensetninger på ulike og uventede måter mellom bilder (eller fragementer av bilder), alt samlet i ett verk. Kunstnergruppen har som mål å løfte frem og opp collagen som en kunstform i seg selv, og være en stemme for det kreative potensialet som ligger i “rare” kunstformer.

Utstillingen hos Trondhjems Kunstforening har blitt kuratert av Ahskan Honarvar og Sylvia Stølan – begge bosatt i Trondheim – sammen med grunnleggeren av The Weird Show, Max-o-matic, bosatt i Barcelona. De har sammen samlet noen av de viktigste internasjonale og lokale kunstnerne som jobber med collage i dag, i et forsøk på å vise heterogeniteten og potensialet til kunstformen. Utstillingen grupperer ulike trender i collage sammen og mot hverandre, og viser hvordan sjangeren kan blir brukt politisk (Honarvar, Bleken), poetisk (Stølan, Montoya, Wong, Zinonos), provoserende (Salerno), og mye mer.