Solveig Birna – In the hallway of the breeze and glances; summer

Kunstner: Solveig Birna
Tittel: In the hallway of the breeze and glances; summer
Medium: maleri
Dato: 11.06. – 02.10 2016

I utstillingen ”In hallways of the breeze and glances; summer” viser Solveig Birna figurative oljemalerier fra det siste året. Hun starter ofte forarbeidet i en følelse eller en idé. Motivene hennes er gjerne mennesker og dyr, som er blandet med ulike elementer og symboler. Det sanselige står i fokus hos Birna, og hun lar seg inspirere av eventyrlige verdener. Hennes mål er å skape stemningsfulle verk hvor skillet mellom drøm og virkelighet opphører.

Utstillingen tar sitt navn – ”In hallways of the breeze and glances; summer” – fra den livgivende energien som manifesterer sommeren som et pusterom; i pusten og i øyets glød. Sommeren er tiden der energien strømmer tilbake, finner sine kanaler, og utvider bevisstheten.

Solveig Birna Stefánsdóttir er født i 1967 i Reykjavik, på en gård nordvest på Island. Hun kom til Trondheim i 1992 som utvekslingsstudent til Kunstakademiet, og bestemte seg for å bli. Hun har jobbet mange år som kunstpedagog i forskjellige kunstinstitusjoner i Trondheim – blant annet som lærer i tegning og maleri i Heimdal Kunstforening og i Den frie kunstskole Rotvoll. I dag jobber hun ved Nordenfjeldske Kunstindustrimusem.