Tove Weie – Landskap

Kunstner: Tove Weie
Title:
Landskap
Dato:
07.04. – 20.05.2013

Når Trondhjems Kunstforening nå gjenåpner sine nyoppussede lokaler i første etasje, er de fylt med billedkunstneren Tove Weies drømmeaktige malerier. Weies motiver beveger seg i periferien av landskapsmaleri, men er ikke gjengivelser av konkrete steder. Snarere representerer de en fri utforskning av maleriets virkemidler; som farge, komposisjon og tekstur, i nyanserte, glidende overganger. Allikevel har bildene en sterk assosiativ kobling til landskapsformasjoner, til lys, himmel og jord. Disse trekkene er med på å skape et inntrykk av et generelt landskapsrom, av et motiv som befinner seg i en vag ‘landskapsmessig’ tilstand. Slik fremstår de tåkeaktige bildene nærmest som drømmelandskaper, eller som mentale inntrykk, uttrykt gjennom maleriets egenskaper.

Tove Weie er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim og er innkjøpt av blant andre Midtnorge, Trondheim kommune og Sør-Trøndelag fylkeskommune. Hun har hatt flere separatutstillinger rundt om i landet og deltatt på en rekke kollektivutstillinger, deriblant Trøndelagsutstillingen.

Weie_1_web