Lydbilde

Kunstnere: Kari Elise Mobeck og Heida Karine Johannesdottir Mobeck
Andreas Schille og Joakim Blattmann Moldestad
Frode Sander Øien og Annar Bjørgli – Marit Skjermo Bjartnes
Markus Lantto – Audun Eriksen
Kurateret av:
Astrid Findreng og Grethe Britt Fredriksen
Titel:
Lydbilde
Dato:
10.01. – 10.02.2013

Årets første utstilling LYDBILDE (1. og 2. etg) tar for seg koblinger og sammenbindinger mellom de to kunstneriske uttrykkene lyd og bilde. Kunstnerne Grethe Britt Fredriksen og Astrid Findreng har vært kuratorer for utstillingen, og sammen har de samlet et spennende knippe kunstnere som arbeider med både lyd og visuelle bilder. LYDBILDE vil by på en rekke ulike kunstformer som til sammen vil skape en ny opplevelse av både kunst og musikk.

Blant kunstverkene som er representert i utstillingen LYDBILDE er billedkunstner Markus Lanttos verk, som viser tilbake på tradisjonelle virkemidler for å skape illusjon av lyd
i teateret. Verket, som er sju meter langt, aktiveres gjennom publikums deltagelse.
Kari Elise Mobeck og musiker Heida Karine Johannesdottir Mobeck vil bruke den visuelle og lydlige forandringen når is på vann og innsjøer smelter eller fryser til som idé for prosjektet, som er basert på mange års observasjoner av isen på Jonsvatnet. Både lyden av de forskjellige stadiene i issmeltingen, og i fargespill, bevegelse og speiling av landskapet rundt. Verket byr på en ny erfaring av byens drikkevannskilde, og blander idébasert musikk, video og installasjon.

Billedkunstnerne Andreas Schille og Joakim Blattmann Moldestad arbeider med henholdsvis film/video og lyd/musikk som sine spesialfelt, og har til utstillingen samarbeidet om en installasjon. Verket består av historiske filmklipp fra Jernbanefolkets sangforening fra 1950-tallet, flettet sammen med musikalske komposisjoner bestående
av lydkulisser, feltopptak og en rekke instrumenter. Enkelte tilfeldighetsprinsipper ligger
til grunn for arbeidet som forsøksvis er like deler lydverk og videoverk og en sammensmeltning av uttrykkene – presentert i form av en skulpturell gjenstand
i et tydelig display-format.

Frode Sander Øien, Annar Bjørgli og Marit Skjermo Bjartnes deltar med video.
Audun Eriksen deltar med en interaktiv lydinstallasjon.

KONSERT PÅ ÅPNINGEN til verket «SKIPPLES»
Musikere:
Torstein Lavik Larsen – trompet, Henrik Munkeby Nørstebø – trombone,
Lars Ove Fossheim – gitar, Mette Rasmussen – saxofon,
Heida Karine Johannesdottir Mobeck – tuba.

Lydbilde_flyer_web