Birgit Kvamme Lundheim – Klatrepus & Arnes nettverk

Kunstner: Birgit Kvamme Lundheim
Titel:
Klatrepus & Arnes nettverk
Dato:
14.02. – 17.03.2013

Den trondheimsbaserte billedkunstneren Birgit Kvamme Lundheim har laget fargesterke collager, som illustrasjoner til en barnebok skrevet av Lise Utne. Collagene viser en katt
i lett gjenkjennelige “kattepiner”.

Bildene er svært morsomme og apellerer både gjennom innholdet og den stiliserte og elegante teknikken. Ved å rive formene til i forskjellige fargede papirkvaliteter har hun bygget frem motivet, og rivekanten utgjør slik sett selve streken. I tillegg til kattebildene, viser Lundheim også portretter av mennesker, i samme teknikk. Bildene er slående i sin evne til å formidle personlighet og lynne gjennom det todimensjonale materiale. Collageportrettene viser elementer og situasjoner som man lett kan dra kjensel på,
og er utført med tydelig omtanke for sine motiver.

Klatrepus_2_webKlatrepus_1_webKlatrepus_3_webportretter