Open Call for 1. etasje 2024

Trondhjems kunstforening har to-tre ledige utstillingsperioder i første etasje for 2024. Første utstillingsperiode er allerede 14. mars – 26. mai.

Trondhjems Kunstforening har ambisjon om å være et aktuelt og modig visningssted som tilbyr varierte utstillinger av høy kvalitet innen norsk samtidskunst. Vi ønsker utstillinger med godt salgspotensial, men også smalere utstillinger.

Kunstforeningen holder til i den gamle bispeboligen i Bispegata 9 A, hvor vi har galleri både i første og andre etasje. Huset fra 1853 gjør galleriene til spesielle utstillingslokaler blant annet med store vindu. Første etasje er både galleri og spisested, hvor Bifrons er vår samarbeidspartner. Veggene i de to største rommene i første etasje, Hagegalleriet og Gallerirommet, benyttes til utstillingsflater.  Informasjon om gallerirommene finnes på våre nettsider.

Spisestedet Bifrons er åpent hver dag.  Å vise kunst på veggene i første etasje gir derfor gode muligheter til å nå et bredt publikum, kanskje også de som vanligvis ikke besøker kunstutstillinger.

De fleste som stiller ut hos oss er medlem av Norske Billedkunstnere (NBK), Norske Kunsthåndverkere (NK) eller tilsvarende forening, men dette er ikke et krav.

I samlet PDF, i denne rekkefølge, skal søknaden inneholde:

  • Kort beskrivelse av din kunstnerisk praksis (maks.100 ord)
  • Prosjektbeskrivelse med foreløpig tittel på utstillingen (maks. 200 ord)
  • Beskrivelse av utstillingens målgruppe. Hvem blir engasjert og berørt av utstillingen? (100 ord)
  • Oppdatert CV
  • Maks. 8 bilder/skisser av relevant materiale

I tillegg skal det sendes ett løst bilde i god kvalitet, som eventuelt kan brukes i promoteringsarbeid.

Frist: 5. november kl 2400.

Søknaden sendes samlet i PDF-format (maks. 10MB) til utstilling@tkf.no.   Promoteringsbildet sendes som separat fil, merket Etternavn_Tittel.jpg til samme epostadresse.