Coby Omvlee – Til punkt og prikke

Hva: Utstillingsåpning: Til punkt og prikke

Hvor: Trondhjems kunstforening 2. etasje

Når: Torsdag 17.08., kl. 18.00

Trondhjems kunstforening har gleden av å ønske velkommen til åpningen av Til punkt og prikke av kunstner Coby Omvlee.

Omvlee er prikkekunstner, skuespiller, regissør, og scenograf. Hun har en fascinasjon for farger former og prikker, noe som jevnlig har dukket opp i arbeidet hennes opp gjennom årene. Hun bruker olje, akryl og forskjellige medier på papir, tre, lerret og readymades. Hun jobber mye med skulpturelle elementer og figurer, hvor hun er opptatt av gjenbruk og redesign.

Prikkekunsten er både ferdig verk og omstendelig pågående prosess, og man kan innimellom finne Omvlee i arbeid i utstillingen. Prosessaspektet understrekes videre av at et arbeidsbord er blitt en del av utstillingen, og man kan føle det som om man får være en del av prikkeprosessen. Prikkene får utfolde seg på lerret og papir, men også bruksobjekter og dekor, og gjenfortolker disse inn i billedkunstens verden ved hjelp av mønstre, prikker og linjer.

Et sentralt element er at hun jobber i flere lag, men lar det underliggende motiv skinne igjennom. Omvlees kunst utforsker det meditative ved å arbeide med repeterende oppgaver. Estetikken får springe ut av noe vidunderlig enkelt, som sprer seg som om det var en levende organisme overalt hvor Omvlee er. Ved å spesialisere seg innenfor et snevert uttrykk kan man oppnå nye dimensjoner av skjønnhet som en mer overfladisk tilnærming ikke kan. Omvlee skaper et prikkeunivers som strekker seg utover lerretet og overflaten til kopper, fat, og figurer. Hun viser hvordan et så enkelt element som en prikk kan bli til kunst gjennom håndverk og tid.

Hjertelig velkommen til åpning!