Olavsfest – utstilling, samtaler, aktiviteter

Trondhjems kunstforening er stolt av å samarbeide med Olavsfest, også i 2023. Årets festivalkunstner er Peter Sutton, som viser utstillingen Flashbacks. Sutton lager bilder som baserer seg på minner, og viser følelser snarere enn å være naturalistiske avbildninger. Å føle blir for kunstneren en måte å se noe på. Å se på bildene hans er som å se noen beskrive følelser vi kanskje hadde glemt.

Utstillingen åpner i 2. etasje hos kunstforeningen kl. 18:00 den 20. juli og henger til 14. august. Du kan lese mer om utstillingen her!

Vil du prøve deg i å lage kunst i hagen, eller i kunstterapi? Dette får du anledning til under Olavsfest. Her ønsker vi å vise hvordan kreativitet, skaperkraft, og visuelle utrykk er uunnværlige deler av å være menneske, og når vi lager kunst i fellesskap er det med på å bygge opp under tillit. Vi har aktiviteter både for deltakere i alle aldere.

I samtalerekken, ønsker vi å vise hvordan kunst i sine mange former og fasonger kan bidra til fellesskap og engasjement, og at kunsten kan berøre mennesker som i utgangpunktet ikke var opptatt av slikt.

Samtaler om kunst

Alle kunstsamtaler holder klokken 15.00 til 15.45 i 2. etasje hos Trondhjems Kunstforening.

29. juli: Olavsfest- Pust meg fram! samtale med billedkunstner Lise Linnert og andre som har skapt prosjektet. Samtaleleder er kunsthistoriker Oda Pareliussen Austnes.

Billetter kjøpes på Hoopla, kr 150,- inkl. avgift.

30. juli: Olavsfest – Rune Folgerø, billedkunstner, musiker, skrotnisse og skaper.

Folgerø har utstillingen I got to get dressed to og out of my mind.i 1. etasje, og samtaler med billedkunstner Anne Kristin Myrseth.

Billetter kjøpes på Hoopla, kr 150,- inkl. avgift.

31. juli: Olavsfest – Charlie Hay og Yinlin Kong. Samtale med to nye internasjonale trønderkunstnere. Samtaleleder er kunsthistoriker Oda Pareliussen Austnes.

Billetter kjøpes på Hoopla,

kr 150,- inkl avgift

2. august: Olavsfest – Kunstprosjektet – en oase fra hverdagslivet og en slagmark mellom følelser.

Samtale med aktivitetsgruppeleder Grete Polle og gruppemedlemmer. Samtaleleder er kunsthistoriker Oda Pareliussen Austnes.

Billetter kjøpes på Hoopla, kr 150,- inkl. avgift

3. august: Olavsfest – Peter Sutton årets festivalkunstner

Samtale med billedkunstner Peter Sutton som har utstillingen Flashbacks i andre etasje. Samtaleleder fotograf og masterstudent Torstein Olav Eriksen.

Billetter kjøpes på Hoopla, kr 150,- inkl. avgift

Aktiviteter for barn, unge og voksne

Lørdag 29. juli og tirsdag 1. august inviterer vi til kunstmaling i hagen for barn og unge (10-14 år) i Trondhjem Kunstforenings hage. Arrangementet foregår fra kl 13.00 – 14.00, oppmøte litt før start.

Billetter kjøpes på Hoopla, kr 150,- inkl avgift.

Mandag 31. juli og tirsdag 2. august inviterer vi til street art med street artist Sindre Woldvik. Vi stiller med spraybokser og verneutstyr. Ta på deg klær som du ikke er redd for å få malingsstøv på. Workshopene holdes klokken 16.00-17.00 i hagen til Trondhjems Kunstforening. Arrangementet er gratis, men krever påmelding på hoopla.

Søndag 30. juli og tirsdag 1. august inviterer vi til pop up-time med kunstterapaut Solveig Birna Stefansdottir. Kanskje oppdager du nye sider ved deg selv etter at Solveig har ledet deg gjennom en times fordypning?

Billetten koster 150k kr inkl. avgift, og kjøpes via Hoopla.

Søndag 30. juli og onsdag 2. august inviterer vi til plantetrykk workshop for barn og unge! Her bruker vi forskjellige planter til å lage fine trykkebilder. Den første arrangeres i Borggården under familiefest med Little Amal, mens den andre blir å finne på marinens SFO dag.

  • Billetter til verksted den 30. juli finner du her! Det er gratis billetter, men et begrenset antall.