Jone skjensvold – Komposisjoner

Hva: Komposisjoner, av Jone Skjensvold

Hvor: 1. Etasje i Trondhjems kunstforening

Når: 3. – 27. November 2022

Trondhjems Kunstforening har gleden av å invitere til åpning av utstillingen Komposisjoner av Jone Skjensvold. Her vises 24 nye verk fra serien Komposisjoner.

Jone Skjensvold, født 1967 i Bergen, arbeider med komposisjonelle prinsipper, og bruker disse gjennomgående i sine arbeider. Maleriene hans er utført i et abstrakt og fargesterkt billedspråk, malt med olje på lerret. Farger, linjer, flater, plassering og balanse er alle viktige elementer når han komponerer et bilde. I komposisjonene undersøker han fargenes samspill og virkningen av flater i forskjellig størrelse og plassering. Hvert bilde består rektangler og åtte eller ti farger. Rektanglene overlapper, og gir illusjonen av en transparent flate. Dette gjør at rektanglenes fargesammensetning blir gjentatt men transponeres til nye deler av fargespekteret, som skaper en harmonisk fargeklang.

Skjensvolds langvarige interesse for fargespektrumet og malerienes underliggende strukturerer er utgangspunktet for serien. Elementenes plassering i billedflaten er bygget på fargeklanger, en koloristisk flerstemthet med åtte til ti fargetoner i hvert bilde. Komposisjonene består av rektangler, med illusjonen av overlappende transparente flater som et vesentlig komponent.

Skjensvold er utdannet ved Statens kunstakademi i Oslo, og har mottatt en rekke stipender for sitt kunstneriske arbeid. Han stiller ut jevnlig over hele landet og ellers i Norden, og er kjøpt inn av blant annet Sogn og Fjordane kunstmuseum, Helse Førde, Kunst på Arbeidsplassen og flere private samlinger.

Åpningen finner sted i lokalene til Cafe Ni Muser, Torsdag den 3. November kl. 18:00.

Vel møtt!