Olavsfest – samtaler, skapende aktiviteter og utstilling

Fanget av kunsten er en serie samtaler og skapende aktiviteter, samt en utstilling, som tar for seg hvordan mennesker bruker kunst for å utforske seg selv og sitt liv. Hvordan blir forskjellige mennesker fanget av kunsten? Programmet er en del av Olavsfest 2022.

Vil du prøve deg i å lage kunst i hagen, eller i kunstterapi? Dette får du anedning til under Olavsfest. Her ønsker vi å vise hvordan kreativitet, skaperkraft, og visuelle utrykk er uunnværlige aspekt for å finne håp. Vi har aktiviteter både for deltakere i alle aldere, og for barn.

I samtalerekken, ønsker vi å vise hvordan performance og kunstterapi kan bidra til fellesskap og engasjement, og at kunsten kan berøre mennesker som i utgangpunktet ikke var opptatt av slikt.

I utstillingen finnes kunstverk laget av elever ved kulturskolen og deltakere i kunstprosjektet i enhet for rustjenester. Kunsten følger oss gjennom livet og former oss som mennesker, og kan hjelpe oss gjennom forskjellige livsfaser. Ved å stille ut kunst av kulturskoleelever og deltakere i kunstprosjektet, ønsker vi å vise et mangfold av slike kunstneriske uttrykk. Utstillingen åpner 21.07.

Samtaler om kunst

Alle kunstsamtaler holder klokken 15.00 til 15.45 i 2. etasje hos Trondhjems Kunstforening

Fredag 29. juli – Kari Kristine Engan og Knut Loe Dønnessen

Samtale med Kari Kristine Engan og Knut Loe Dønnessen om å oppleve kunst med andre sanser enn syn og hørsel. Kari ble døvblind i voksen alder og Knut er svært engasjert i kunstens potensiale for å nå ut til personer med sansetap. S

Samtaleleder: Inge Fotland

Billett koster 120 kr inkl. avgift, og kjøpes via Hoopla

Lørdag 30. juli – Andreas Widerøe Hagen og Kristin Widerøe

Samtale med kunstner Andreas Widerøe Hagen og mor Kristin Widerøe om hvordan Andreas uttrykker seg i sin kunst. Andreas ble «oppdaget» av Kjell Erik Killi Olsen gjennom et verk i vinduet hos Østerlie kunst og farge, noe som raskt bidro til at publikum fikk øynene opp for han som kunstner.

Samtaleleder: Jan Olav Straume

Billett koster 120 kr inkl. avgift, og kjøpes via Hoopla.

Søndag 31. juli – Thomas Pahr

Samtale med psykiater og en aktiv og kreativ kunstner Thomas Pahr om hvordan kunst kan brukes som terapi eller selvpleie, og alter ego.

Samtalen ledes av kunsthistoriker Oda Pareliussen Austnes.

Billetter koster 120 kr inkl. avgift, og kjøpes via Hoopla

Mandag 1. augustAndreas Strugstad Køhl og Juni Papae Skjærvold

Vi inviterer i til en kunstnersamtale med Andreas Strugstad Køhl fra Steinkjer og Juni Papae Skjærvold fra Trondheim, to av elevene som bruker hver lørdag på kulturskolens Lørdagsskole til å jobbe med billedkunst. De har også sine verk representert under utstillingen Fangen av kunsten.

Samtalen ledes av kunstner Kristina C. Karlsen.

Biletter koster 120 kr inkl. avgift, og kjøpes via Hoopla.

Tirsdag 2. august – Nikolai Torgersen

Vi inviterer til samtale med Nikolai Torgersen. Nikolai er er en ung kunstner som har fått en enorm interesse rundt sitt arbeid i senere tid. Han er utdannet ved Einar Granum kunstfagskole og er etablert som utøvende kunstner, men har også fått kjenne rus og sorg på kroppen. Nikolai vil delta digitalt, og arrangementet finner sted i 1. etasje.

Samtalen ledes av Edvard Smedås og Erik Lungård.
Billetter koster 120 kr inkl. avgift, og kjøpes via Hoopla.

Onsdag 3. august -Solveig Birna Stefansdottir

Solveig Birna Stefansdottir deltar i samte med Terje Wiik, og snakker om hvordan Solveig bruker kunst for å nå ut til andre, og hjelpe dem til å uttrykke seg i en terapeutisk sammenheng.

Billett koster 120 kr inkl. avgift, og kjøpes via Hoopla.

Aktiviteter for barn, unge og voksne

Fredag 29. juli til og med mandag 1. august, klokken 13.00 til 14.00 inviterer vi til kunstmaling i hagen for barn og unge (10-14 år) i Trondhjem Kunstforenings hage. Kunsthistoriker Oda Pareliussen Austnes leder arrangementene.

Billetter koster 120kr inkl. avgift, og finnes kjøpes i Hoopla.

Fredag 29. juli og mandag 1. august inviterer vi til street art med street artist Sindre Woldvik. Vi stiller med spraybokser og verneutstyr. Ta på deg klær som du ikke er redd for å få malingsstøv på. Workshopene holdes klokken 16.00-17.00 i hagen til Trondhjems Kunstforening.

Arrangementene er gratis, men påmelding skjer via Hoopla:

Søndag 31. juli og tirsdag 2. august inviterer vi til pop up-time med kunstterapaut Solveig Birna Stefansdottir.

Kanskje oppdager du nye sider ved deg selv etter at Solveig har ledet deg gjennom en times fordypning?

Billetten koster 120k kr inkl. avgift, og kjøpes via Hoopla.