Viggo Andersen med venner

Hva: Viggo Andersen med venner

Hvor: Trondhjems Kunstforening, 2. etasje

Når: 12.05. – 12.06. Åpning 12.05., kl 19.00.

Trondhjems Kunstforening har gleden av å presentere utstillingen Viggo Andersen med venner.

Viggo Andersen (f.1948 – d.2017) var en av Norges tidligste konseptkunstnere. Denne kunstretningen hadde på kontinentet sine glansdager på slutten av 1900-tallet. Først på 1990 tallet fikk vi en kunstnergenerasjon, kritiske til galleri- og kunstinstitusjonene, som arbeidet med konseptuell kunst her til lands. Viggo Andersen var en av de første, og arbeidet med grafikk, skulptur og konseptkunst. Han var av de første til å gjøre det stort i Norge med konseptkunst.  

Ut ifra et ønske om å belyse denne perioden og å hedre Andersens mangeårige karriere, har en gruppe av hans kunstnerkollegaer gått sammen om å lage denne utstillingen. Første utgave av utstillingen ble vist i 2019 på Kulturbadet i Sandnessjøen, Andersens fødested. Nå kommer utstillingen til Trondhjems Kunstforening.

Utstillingen er ment å speile Andersens kunstnerskap gjennom hans kollegers arbeider.  Andresen samarbeidet med kunstnere fra Island, Danmark, og hatt flere samarbeid med kunstnere i Norden. Han var også fast deltaker i en serie utstillinger på Galleri F15, og det er dette samarbeidet som ble utgangspunktet for denne minneutstillingen. Verkene som er representert her kommenterer Andersens kunstnerskap på forskjellige måter.

I tillegg til Viggo Andersen, deltar Paul Brand, Synnøve Ellingsen, Steingrímur Eyfjörð, Bente Geving, Jens Hamran, Svanhild Heggedal, Frithjof Hoel, Annika Johansson, Helge Korvald, Reidar Kraugerud, Magnús Pálsson, Erling Rohde, og Bente Stokke i utstillingen.

Foto: TKF/Håkon Viksmo Lie