Åpning: Viggo Andersen med venner

Trondhjems Kunstforening har gleden av å invitere til utstillingsåpning av utstillingen Viggo Andersen med venner. Åpningen vil finne sted den 12. mai, klokken 19.00. Vi sees!

Viggo Andersen (f.1948 – d.2017) var en av Norges tidligste konseptkunstnere. Denne kunstretningen hadde på kontinentet sine glansdager på slutten av 1900-tallet. Først på 1990 tallet fikk vi en kunstnergenerasjon, kritiske til galleri- og kunstinstitusjonene, som arbeidet med konseptuell kunst her til lands.

Viggo Andersen var en av de første, og arbeidet med grafikk, skulptur og konseptkunst. Han var av de første til å gjøre det stort i Norge med konseptkunst.   Ut ifra et ønske om å belyse denne perioden og å hedre Andersens mangeårige karriere, har en gruppe av hans kunstnerkollegaer gått sammen om å lage denne utstillingen. Utstillingen er ment å speile Andersens kunstnerskap gjennom hans kollegers arbeider.