Open Call 2023/2024

Ønsker du å stille ut hos oss? Trondhjems Kunstforening har ambisjon om å være et aktuelt og modig visningssted som tilbyr varierte utstillinger av høy kvalitet innen norsk samtidskunst og kunsthåndverk. Vi er åpne for tverrkunstneriske prosjekter, større separatutstillinger og gruppe-/kollektivutstillinger. I utstillingsprogrammet ønsker vi et bredt utvalg av teknikker i våre utstillinger – kunsthåndverk, billedkunst, skulptur, installasjon og performance med mer. I utstillingsprogrammet ønsker vi velkomne utstillinger med godt salgspotensiale, men også smalere utstillinger. Vi tar nå imot søknader for 2023 og 2024.

Trondhjems Kunstforening holder til i Bispegata 9a, sentralt i Trondheim. Nidarosdomen og Trondheim kunstmuseum er våre nærmeste naboer. Utstillingslokalene våre befinner seg i to etasjer, med mye fint lysinslipp, og store åpne rom. De tre utstillingssalene i 1. etasje huser også den godt besøkte kafeen Ni muser, og utstillingene vil derfor sees av svært mange mennesker. For en utfyllende beskrivelse våre lokaler, finnes en god oversikt her. I 2. etasje, har vi utstillinger i peisestuen og gallerirom 1. Av hensyn til byggets konstruksjon, er det dessverre få muligheter til å henge kunst fra taket, men det finnes enkelte allerede etablerte kroker i taket.

Det er viktig at du inkluderer hvilken etasje du ønsker å vise din kunst i når du søker om utstillingsplass. Det er også mulig å stille ut i hele huset. Fordi 1. etasje også brukes til kafevirksomhet, er disse rommene forbeholdt veggbasert kunst, og noen praktiske hensyn må tas i forbindelse med montering.

De fleste som stiller ut hos oss er medlem av Norske Billedkunstnere (NBK), Norske Kunsthåndverkere (NK) eller tilsvarende forening, men dette er ikke et krav.

I samlet PDF, i denne rekkefølge, skal søknaden inneholde:

  • Kort beskrivelse av din kunstnerisk praksis (max 200 ord)
  • Klar og konsis prosjektbeskrivelse med foreløpig tittel på utstillingen og hvilken etasje du ønsker å stille ut i (max 500 ord)
  • Kort beskrivelse av utstillingens målgruppe. Hvem blir engasjert og berørt av utstillingen? (100 ord)
  • Oppdatert CV
  • Maks 10 bilder/skisser av relevant materiale

I tillegg skal et sendes ett til to løse bilder i god kvalitet, som kan brukes i promoteringsarbeid.

Frist: 20. april, kl. 23.59.

Tekstmateriale og opp til ti bilder sendes samlet i PDF-format (max 10MB). Gi følgende tittel til filen: Etternavn_Fornavn_TKF og send til utstilling@tkf.no. Opptil to bilder sendes som separate filer, Etternavn_Tittel1.jpg, Etternavn_tittel2.jpg.