Boklansering – Ørkendveling

Trondhjems Kunstforening ønsker velkommen til lansering av boken Ørkendveling av Line Anda Dalmar og Christine Hansen 22. januar kl. 13:00-14:00. Boka publiseres i forbindelse med deres prosjekt med samme tittel, som fortiden er utstilt hos oss.

Lanseringen vil bestå i en samtale om boken mellom kunstnerne og Eline Bjerkan og vil foregå i utstillingslokalet.

Ørkendveling er et samarbeidsprosjekt mellom Line Anda Dalmar og Christine Hansen. Boka inneholder et rikt visuelt materiale (fotografier, tresnitt, tegninger, akvarell, cyanotypi) og en tekst basert på opptak av samtaler mellom kunstnerne i ørkenen i California, 2018/2019. Hovedtemaet er en refleksjon over kunstneriske metoder, tid og natur/landskap. Boka spiller på ulike genrer som feltrapporten og artist´s book. Både teksten og det visuelle materialet er imidlertid noe langt mer enn en rapport om vær og landskap. Den gir en innsikt i den kunstneriske prosessen som kan være interessant for et større publikum å lese om.

Ørkendveling er en del av et større prosjekt med samme navn som for tiden er utstilt på Trondhjem kunstforening.

Christine Hansen er en Stavangerbasert kunstner og kunsthistoriker. Hansen har en MA i fotografi fra Kunsthøgskolen i Bergen (2001) og doktorgrad i kunsthistorie fra Universitetet i Bergen (2012). Hun har stilt ut blant annet i Tromsø Kunstforening, RAM Galleri, Galleri F15, Sogn og Fjordane Kunstmuseum og Preus Museum. Hun var førsteamanuensis i fotografi ved Kunstakademiet i Bergen 2010-2019.

Line Anda Dalmar bor og arbeider i Trondheim. Dalmar har en MA fra Konstfack i Stockholm (2010) og en BA fra Kunsthøgskolen i Bergen (2008). Hun har stilt ut ved blant annet Tegnerforbundet, Trondheim Kunstforening, Stavanger Kunstmuseum, Ram galleri, Galleri Babel, PublicSpaceOne (Iowa, USA), Altes Finanzamt (Berlin), Marabouparken (Stockholm), og Preus museum.