Martha Liff – «Sangen om jorden»

Utstillingsperiode: 02.07 – 23.08.2009
1. etasje

Mitt paradis (90x120cm)

Oljemaleriene til Martha Liff fra Verdal viser oss en levende natur som nærmest bryter ut av billedflaten. De er i høyeste grad organiske med sine planter og vekster i sterke, klare farger som innimellom gir assosiasjoner til drømmeaktige motiver. «Gjennom malingen prøver jeg å dele mine opplevelser med andre. Prøver å formidle skjønnheten i de aller minste kronblad og fargespillet i lav og mose i kontrast til fjellenes majestetiske reisning mot himmelen, rett og slett naturens spenning og mystikk.»

Martha Liff startet sin kunstneriske karriere med porselensmaling på begynnelsen av 1980-tallet. Hun oppnådde internasjonal anerkjennelse, samt utmerkelser og medaljer. I Trondhjems Kunstforenings 2. etg vises noen av hennes arbeider med porselen, hvorav to har fått sølvmedalje på Verdensutstillingen for porselensmalere (i Dallas og Philadelphia, USA). Videre arbeidet hun med både akvarell og akryl, men maler i dag utelukkende med olje på lerret.

Naturens eventyr (100x100cm)

«Naturen er min fremste inspirasjonskilde. Jeg elsker fjellet og jeg finner inspirasjon og glede i naturen. Fargene beruser meg, og jeg så å si maler fra naturens palett.»
Men alvoret er også tilstede i Liffs arbeider. Hun er opptatt av menneskenes kyniske utnyttelse av naturen, og hvordan dette påvirker Jorden.
«Kanskje det er på tide at vi tar inn over oss indianernes visdomsord som sier oss at ‘vi skal bruke Jorden, ikke forbruke den’.»

Martha Liffs arbeider er innkjøpt av bl.a. Nord-Trøndelag Fylkeskommune, Verdal Kommune, Sparebank1 Midt-Norge, samt flere hoteller og bedrifter. Hun har også hatt en rekke utsmykningsoppdrag, blant annet ved Mariaklosteret på Tautra og Aker Offshore i Verdal.

Se også www.marthas-atelier.no