Per Kleiva – Grafikk

Utstillingsperiode: 21.09. – 26.10.2003

Per Kleiva er født på Senja i 1933, og vokste opp i Troms, på Sunnmøre og i Sogn. Han er i dag bosatt på Nesodden. Han er utdannet bl.a. ved Bergen Kunst- og Håndverksskole 1947-50, Statens Kunstakademi 1955-57, samt akademier i København, Firenze og Stockholm. Siden debuten på Gallei 27 i Oslo i 1964 er det blitt et utall separatutstillinger i inn- og utland, bl.a. i Galleri F15 i Moss, Henie-Onstad Kunstsenter, Kunstnernes Hus, Kunstnerforbundet og Galleri Norske Grafikere. I 1980 var han festspillutstiller i Bergen. Fra den meget omfattende listen av kollektive utstillinger kan foruten Høstutstillingen og diverse landsdelsutstillinger nevne mønstringer i de nordiske land, Polen, Frankrike, Irland, Tyskland og Mexico. Kleiva representerte Norge under Sao Paolo Biennalen i Brasil i 1983, og har vunnet en rekke internasjonale priser for sin kunst. Han har hatt en mengde utsmykningsoppdrag, bl.a. for Sentralsykehuset i Fredrikstad, Det Norske Teatret, Gardermoen flyplass og Krigsskolen. Han er representert i Nasjonalgalleriet, Museet for Samtidskunst, Nasjonalmuseet i Warszawa, Gulbenkian i Lisboa, Kunsthalle i Rostock og en lang rekke andre offentlige og private samlinger og museer.