Stig Arne Wara – malerier

  1. etage, 10.01–14.02.2010
(substantia nigra no.III)

Årets første utstilling i 1.etg viser minimalistiske malerier, laget av den Trondheimsbaserte kunstneren Stig Arne Wara. Wara er utdannet ved Nordiske kunstskolen i Kokkola, Finland og Kunstakademiet i Trondheim, og har sitt atelier i Lademoen Kunstnerverksteder.

Om bildene sine sier Wara at han søker etter det meditative og stillheten rundt.
«Forsøker å redusere det uvesentlige, tangere det minimale, dempe støyen og skjule. Gjentakelsen i bildene, de vertikale formene eller deromkring, håper jeg kan uttrykke noe av det samme som jeg kjenner, føler og tenker. Gjennom bevegelsen i formene søker jeg ro. Og i illusjonen rom eller romlighet kan sansene og deres målbare bedrag stilltiende drive bort.»

Kunsthistoriker Kjell Kjær Castberg drar, i sin omtale av Waras kunst, linjer tilbake til blant andre, Sol Lewitt og Dan Flavin:
Vi som har följd Wara’s utveckling måste beundra hans kompromisslöshet i det strikta språk av minimalistiska uttryck. Många målare har haft minimalistiska perioder, här är en konstnär som varit det minimalistiska trogen under hela sin karriär! Det är något mycket spännande med Stig Arne Waras konst, kanske på grund av hela hans tid som konstnär under denna stränga form, som man knappast hittar någon annan stans inom nordisk måleri.

Velkommen på utstilling!


Se også http://kunst.no/wara