Kjetil Kausland – No Holds Barred

Galleri 2. etage, 18.11. – 26.11.2010

Juling. Smerte. Svette og blod, men ingen tårer. Og bare én regel: Det er ingen regler.

Denne verdenen kastet kunstner Kjetil Kausland seg inn i, da han i 2008 la seg i flere
måneders hardtrening for å gå i nærkamp med en profesjonell utøver av ekstremkampsporten Mixed Martial Arts. Resultatet ble kraniebrudd og utstillingen «No Holds Barred», som Trondhjems Kunstforening viser i samarbeid med Trondheim Dokumentarfestival.

Kauslands fotografier har utgangspunkt i hans dype fascinasjon av den voldsomme sporten, og for den fysiske erfaringen av kroppens tilstedeværelse i øyeblikket. Portretter av sønderslåtte kamphaner. Og Kauslands egen kamp i ringen, en performance fra Teatergarasjen i Bergen, over på få minutter, med kunstneren slått til bakken foran hundrevis av elleville publikummere. Sterke bilder av menn som har tatt i mot og utøvd hard vold – for å kjenne at de lever.

Les mer om kunstneren på www.kjetilkausland.com.

Lørdag 20.11.2010 kl. 20.15 blir det møte med kunstneren på Dokkhuset.

Mer info på www.trondheimdokumentarfestival.no