Octavio Gil Villegas

Octavio Gil Villegas er født 1954 i Mexico D.F og har vært bosatt i Norge i ti år, de siste fem i Trondheim.

Octavio har sin utdannelse fra la Esmeralda kunstakademi i Mexico 1971 -76 og Jan Van Eyck akademiet i Nederland 1979. Ved siden av eget arbeid har han undervist på kunstakademiet i Mexico og på kunstskolen i Kabelvåg, samt kunstakademiet i Trondheim som gjestelærer. Siden 1995 har han hatt atelier i Trondheim.

Han har hatt flere separatutstillinger og deltatt i kollektive utstillinger i Norge og Mexico. Arbeider av Octavio er innkjøpt av blant annet Norsk Kulturråd, Nordnorsk Kunstmuseum og Trondheim kommune.

Octavio arbeider grafisk med enkle materialer og teknikker. I grafisk arbeid benytter han pappsjablonger, dvs. papirbiter lakkert med spritlakk. Han jobber også med pappkonstruksjoner, “assemblage” ofte i geometriske og konstruktivistiske former.

Han begynner med rablinger og skisser som han samler i dagbøker. Deretter bearbeider han disse til komposisjoner og de ferdige komposisjonene har ofte et skisseaktig uttrykk.