Setsuko Kurioka

Setsuko KuriokaSimple Frameworks by Needle

Galleriet i 2. etasje, 05.07 – 05.08.2012


Setsuko Kurioka kom første gang til Norge for 32 år siden. Hun studerte ved Kunstakademiet i Trondheim og etablerte seg i Lademoen Kunstnerverksted. I 2004 flyttet hun fra Trondheim og bosatte seg i Asker og har i dag atelier i Slemmestad.
Det er en glede for både kunstner og Trondhjems Kunstforening å vise Kuriokas nye arbeider i sommer. “Simple Frameworks by Needle” er en serie arbeider utformet på
papir eller lerret med tråd som materiale, og er en videreføring av tidligere tegneuttrykk.
Kurioka benytter teknikken ”needle handling”.

– Jeg ble veldig imponert av å se hvordan syersker brukte nålen når de sydde kimonoer. Enkel rett søm er en grunnleggende teknikk. Der er ikke en millimeter forskjell mellom hvert enkelt sting. Denne teknikken kalles ”needle handling”. Man må mestre denne teknikken før man begynner å sy kimonoer. I Japan lærte jeg å veve og farge kimonoer. Jeg har tatt med meg litt kunnskap om Japansk tekstil. Jeg lar meg imponere av hva man kan få til med nål og tråd.
Setsuko Kurioka, 2012

Utstillingen viser 3 grupper arbeider, med enkle geometriske uttrykk. Kurioka selv kaller
det et upersonlig uttrykk. Velkommen på utstilling