Lorents Aage Nagelhus

Kunstner: Lorents Aage Nagelhus
Medium: Maleri og grafikk
Dato: 11.06. – 12.07.

Trondhjems Kunstforening er glade for å igjen åpne dørene til 2.etasje og utstilling med kunstner Lorents Aage Nagelhus. Gjennom utstillingsperioden sørger vi for tilgjengelig hånddesinfeksjon, ikke for mange inne om gangen, og minst 1 m avstand til enhver tid.

I denne utstillingen viser Nagelhus fem store malerier fra 2019/2020 i sin nye serie Fra maleriets univers – en serie han har oppnådd nasjonal anerkjennelse for. Videre viser han grafikk, både tidligere og helt ny. Der grafikken hans er preget av figurative motiv, går Nagelhus inn i det abstrakte i maleriene sine. I disse prøver han å samle kunnskapen sin som både kunster og musiker, og man kan se både hovedtema, sidetemaer, klanger, og rytmer. Han blir ansett som en viktig nasjonal samtidskunster.

Lorents Aage Nagelshus (f. 1935, Overhalla) er maler og grafiker, i tillegg til musiker, komponist og forfatter. Han har i sitt yrkesaktive liv vært førsteamanuensis ved Høgskolen i Sør-Trøndelag ved lærerutdanninga 1980-2004, forfatter av en rekke fagbøker i musikk, og kunstner. Tidligere utstillinger hos Trondhjems Kunstforening var 1946, da han var bare 11 år gammel, og jubileumsutstilling i 2016. I 1980 hadde han sin første utstilling i Statens Kunstutstilling, og etter dette har han hatt flere separatutstillinger med grafikk og maleri. Han er kjøpt inn av Trøndelag fylke, og flere offentlige og private samlinger.
http://www.nagelhus.no

Utstillingen følger til enhver tid Helsedirektoratets gjeldende retningslinjer for covid-19.