Anne-Tove Huse og Jingxin Geng

Kunstner: Anne-Tove Huse og Jingxin Geng
Medium: Tegning, papir og collage
Dato:
13.06. – 18.08.2019
Åpning: torsdag 13. juni, kl.19

Utstillingen utforsket alternative måter å jobbe med tegning og papir på.

Anne-Tove Huse viste tegninger fra sin Artist book “snapfraheidi”. Tegningene er laget på IPad fra fotografier (snaps) som søsteren Heidi sendte hver morgen til Anne-Tove for å oppmuntre henne mens hun gikk gjennom en sykdomsperiode. Jingxin Geng presenterte “Interferens”, arbeider med utskjæringer i papir og collage. Hovedtema er repetisjon, og verkene berører emner som lag, rom, dybde, og yin-yang.

Utstillingen viste forskjellige måter å jobbe med repetisjon av former, samt at den problematiserte dikotomier innenfor tegning som for eksempel analog vs digital tegning og figurativ vs abstrakt tegning.

Utstillingsåpningen fant sted torsdag 13. juni kl. 18.00 i 1.et.

Anne-Tove Huse (født på Aukra 1954) har under sitt kunstnerskap vekslet mellom maleri, grafikk og tegning (med assemblage, collage og artist books). Hun har sin utdanning fra Kunstakademiet i Trondheim. Huse har hatt separat- og gruppeutstillinger, blant flere ved Trondhjems Kunstforening, Høstutstillingen og Trøndelagsutstillingen. Hennes kunstverk er innkjøpt til både offentlige og private samlinger. I 2018 mottok Huse årets kritikerpris ved Trøndelagsutstillingen for “snapfraheidi”. Hun bor og arbeider i Trondheim.

Jingxin Geng (født i Kina) arbeider med utskjæringer i papir, der hovedtema er repetisjon. Hun har sitt utdanning fra Kunstakademiet i Oslo. Nylige separatutstillinger inkluderer From Triangle ved Oslo Prosjektrom, State of Inaction ved Tegnerforbundet og Matrix of Entities ved Galleri BOA. Geng bor og arbeider i Sørum.