Vigdis Haugtrø – Solsang

Kunstner: Vigdis Haugtrø
Tittel: Solsang
Dato: 17.11. – 16.12.2018
Åpning: 17.11. kl 14 i 2.et

Trondhjems Kunstforening hadde gleden av å ønske Vigdis Haugtrø velkommen med en separatutstilling hvor hun presenterte både nye og eldre arbeider.

I sitt kunstneriske virke utforsker Vigdis Haugtrø spenningen mellom natur og menneske, og hvordan disse gjensidig påvirker hverandre. Spesielt fokuserer hun på hvordan naturen påvirkes av menneskelig aktivitet, og omvendt, hvordan urbane omgivelser også påvirkes av naturens overraskende og uforutsette reaksjoner.

Det ene hovedarbeidet i utstillingen, Solsang, viser en serie tegninger av de 82 fugleartene som er på listen over utrydningstruede fugler i Norge. Et annet hovedverk Attgrodd er en installasjon av grantrær som – bokstavelig talt – invaderer galleriet. Andre arbeider presenterer ulike stadier i forholdet mellom menneske og natur. Takket være Haugtrøs poetiske språk på tvers av disse ulike mediene – de detaljrike tegningene og varsomme formasjoner av funnet materiale – kommer et subtilt rop om å ta vare på naturen fram.

Vigdis Haugtrø (f. 1974) bor og arbeider på Fosen. Hun ble uteksaminert fra Statens kunstakademi i Oslo i 2002. Hun har vært artist-in-residence i Reykjavik (Island), Helsinki (Finland) og Kitakata (Japan) og har utstilt nasjonalt og internasjonalt. Hun har hatt mange nasjonale oppdrag med kunst i det offentlige rom. Hennes siste utsmykkingsarbeid “Strategi for pollinering” åpnet nylig i Stokkbakken omsorgssenter, Åsen.