Åpent hus

Titel: Åpent Hus
Dato: 27.05 – 17.06, 2018
Åpning: 27.05 i 2. etasje kl 14
Kurator: Rebeka Helena Blikstad | Co-kurator: Enrique Roura Perez

Hva foregår bak kulissene i en kunstinstitusjon? Hva skjer om man ser forbi kunstverkene som henger på de hvite veggene i gallerirommene? Kan innsyn bak fasaden bidra til å skape åpenhet og deltakelse?

Åpent hus var en utstilling som sprang ut av ryddedugnader, og som fikk sin form etter det som ble funnet i huset. Kunstverk og gjenstander som ble gjenfunnet ble stilt ut. Rom som vanligvis var stengt for publikum, som loftet og biblioteket, ble åpnet og nye historier kommer fram. Utstillingen viste fragmenter av tidligere aktiviteter i Trondhjems Kunstforening og bygget vi holder til i, den gamle bispeboligen.

Åpent hus var ikke tenkt å være ferdigstilt til åpningsdagen. Utstillingen var åpen, ble endres underveis, og samtaler rundt verkene og huset vårt utgjorde en viktig del. Publikum bidro til informasjon om verkene og på den måten høstet vi kunnskapen som andre enn organisasjonen satt på. Hvilke opplevelser og minner har folk om Trondhjems Kunstforening og bispeboligen? Vi ønsket å dele øyeblikkene hvor vi har gjort oppdagelser igjennom ryddeprosessen, og inviterte publikum til å gjøre nye funn.

Under Åpent hus holdt vi åpent hver dag 10-16 man-tors og 12-16 fre-søn – og kaffen var alltid klar.