Dag Arve Forbergskog – IN VALID

Kunstner: Dag Arve Forbergskog
Tittel: IN VALID
Medium: mixed media/funnede materialer, foto
Dato: 10.11. – 11.12 2016

Dag-Arve Forbergskog (f. 1962) er en kunstner som stopper der de fleste går forbi. Han er en kunstner som helst vil hoppe av toget før det kommer fram, fordi han dras mot alle de forlatte stedene som alltid finnes i nærheten av en togstasjon, som toget bare kjører forbi. Han ser verdien i det som er definert som verdiløst, han ser det vakre i det som er definert som stygt. Det som er valgt bort har sin sjarm, sin ektehet, men også mer enn det. Det som er valgt bort er i et spenningsfelt, en selvsagt midlertidighet som ikke handler bare om tid og sted, men også om tilstand. I dette spenningsfeltet, der avviste ting er i en flyktig prosess mellom det de engang var, det de er og det de skal bli, finner Dag-Arve Forbergskog utgangspunktet for sitt arbeid.

I utstillingsrommet er disse avviste materialene og gjenstandene nå blitt kunst. Og som kunst er de gitt lov til å bli sett på. Her får de lov å ses til og med med et annet blikk, med et estetisk blikk. Kunstforeninger, -museer og -gallerier er steder der en kommer med en annen holdning til virkeligheten enn det en har i det daglige livet. Det er allerede en aksept for at kunst foreslår andre måter å persipere på. En går inn i disse stedene med en forhåndsbestemmelse om at her skal en bruke tid på å se og oppleve, her skal en ta pause fra hverdagens rutiner og vaner, der det å stoppe og se ofte ikke er en del av dagen.

Tekst/utdrag fra katalogteksten av Rebeka Helena Blikstad.

Dag-Arve Forbergskog er en Trondheimsbasert kunstner som jobber hovedsaklig med fotografi, i en dokumentarisk tradisjon. Han er utdannet fotograf ved Brundalen vgs og har sin bakgrunn som dokumentarfotograf. Forrige separatutstilling i Trondheim (på TSSK) var i 2005, der han viste utstillingen “sted,”. Det var første gang han viste installasjon av materialer sammen med sine foto. På utstillingen presenteres også boka med utstillingens tittel, In Valid. Bildene i boken er hovedsaklig fra to gjestekunstneropphold i henholdsvis Marnay sur Seine (Frankrike) og Berlin (Tyskland), samt bilder fra Trondheim.