Gisle Harr – Nye skulpturer, malerier, og tegninger

Kunstner: Gisle Harr
Tittel: Nye skulpturer, malerier, og tegninger
Medium: mixed media
Dato: 29.09. – 30.10 2016

 

Gisle Harr er blant annet kjent for sine malte skulpturer i forskjellige størrelser, fra de i miniatyrformat til de over naturlig størrelse. Skulpturene fremstiller ofte mennesker; hverdagshelter, historiske personer eller populærkulturelle figurer. Enkelte kan sågar ha selvbiografiske trekk, eller de kan ta form av hverdagsobjekter med referanser til kunstnerens liv. Iutstillingen ved Trondhjems Kunstforening viser Harr nye skulpturer samt tegninger, malerier og fotografier. Både skulpturene og veggarbeidene inkluderer skisser og studier, og representerer dermed ulike stadier, retninger og arbeidsmetoder i Harrs kunstneriske prosess. Ved å sette sammen alt materialet, både det to- og tredimensjonale, skaper utstillingen interessante sammenhenger mellom de utstilte arbeidene som ikke ville vært synlige dersom de sto alene. Sammenvevingen av ferdige arbeider og skisser løfter frem den kunstneriske prosessen som noe med verdi i seg selv, samtidig som den gir oss et innblikk i de ulike metodene og materialene på veien til et kunstnerisk utrykk.

Gisle Harr (1966) er billedkunstner, født i Harstad, men oppvokst i Oslo hvor han i dag bor og arbeider. Han er uteksaminert fra Statens kunstakademi i 1998, og har siden det hatt en rekke gruppe og separatutstillinger ved blant annet; Høstutstillingen, Riksutstillinger, Galleri F15, Henie Onstad Kunstsenter, Oslo Kunstforening, Museet KUBE og Kunstnerforbundet. Harr er i perioder aktiv som lærer og formidler av kunst. Han har også lenge vært engasjert i kunstpolitikk, eksempelvis som styreleder i Norsk billedhoggerforening (2011-14) men også gjennom sitt virke som skribent i aviser og tidsskrifter, hvor han har vært en viktig talsmann for kunstneres mulighet til å intervenere i samfunnsutviklingen og skape sosial endring.