Kristin Sæterdal – Manual Mode

Kunstner: Kristin Sæterdal
Titel: Manual Mode
Dato: 31.03 – 08.05 2016

// Billedvev//

MANUAL MODE ble vist hos TKF i samarbeid med Meta.Morf Biennalen 2016, med temaet “Nice to be in Orbit”. Utstillingen viser store håndvevde billedtepper med motiv fra science fiction. Tittelen MANUAL MODE henviser til en situasjon der den computersturtyrte autopiloten er slått av, og mennesket styrer skipet med egne hender De utvalgte arbeidene for denne utstillingen – The Melancholy of Departure (2014), Kaboom 1 (2007), The Red Capsule (2011) og Maskin(er) (2015) – ble vist som skulpturelle objekter hvor begge sidene av teppene har motiv som er synlig for tilskueren. Ved å blande teknikker fra tegneserier og grafitti med tradisjonell vevtekenikk, skaper Sæterdal fantasiverdener der forholdet mellom menneske og masking problematiseres.

Kristin Sæterdal (f. 1963, Trondheim) er en tekstilkunstner som bor og arbeider i Oslo. Hun er utdannet ved Arkitektur- og Designhøgskolen i Bergen og ved Høgskolen i Oslo, hvor hun har spesialisert seg på vevkunst. Hun har hatt flere separat- og gruppteutstillinger nasjonalt og internasjonalt.

Kristin Sæterdal, The Melancholy of Departure (2014)
Kristin Sæterdal, The Melancholy of Departure (2014)
KSaeterdal1
Kristin Sæterdal, Detalj av The Red Capsule (2011), Nordenfjeldske Kunstindutrimuseum