Lorents Aage Nagelhus

Lorents Aage Nagelhus_Triosonate

Kunstner: Lorents Aage Nagelhus
Medium: grafikk og maleri
Dato: 16.01 – 06.03 2016

 

I år er det 70 år siden Lorents Aage Nagelhus første gang hadde bilder i Trondhjems Kunstforening. I mange år har han arbeidet bevisst fra det figurative maleri i et forsøk på å finne et dekorativt uttrykk som står musikken nærmere, med fargeflater, linjer og elementer. Motivene hans er alt fra dyre- og naturbilder til mellommenneskelige forhold.

Lorents Aage Nagelhus (f. 1935, Overhalla) hadde sin første utstilling hos Trondhjems Kunstforening i 1946, da han var bare 11 år gammel. I 1980 hadde han sin første utstilling i Statens Kunstutstilling, og etter dette har han hatt flere separatutstillinger med grafikk og maleri.

Lorents Aage Nagelhus_Triosonate
Linosnitt, Nord-Trøndelag Fylkesgalleri.
Lorents Aage Nagelhus, Ukjent titel
Lorents Aage Nagelhus, Ukjent titel