Rita Stashulionak

Kunstner: Rita Stashulionak
Titel:
Paintings on gesso
Dato: 15.04. – 20.05.2012

Rita Stashulionak er født i Minsk, Hviterussland i 1980, og er utdannet ved kunstakademiet der, med vekt på olje- , akvarell- og eggtemperamaleri,i tillegg til studier i illustrasjon og scenogafi. Etter å ha undervist i et par år er hun nå kunstner på heltid.

Rita Stashulionak ser aldri etter enkle løsninger. Hun mener kunsten er et universelt språk, og hun henter inspirasjon fra mange epoker og stiler i kunsthistorien. Hun er en av få samtidskunstnere som gjennomfører en eldgammel teknikk hvor hun maler med eggtempera på treplater som hun først har preparert med gesso (brukes også som underlag for bladgull). Dette er en tidkrevende teknikk som gir henne mulighet til å lage detaljrike, parallelle verdener på ganske små flater. Resultatet er både lyrisk og vakkert.

Hun har også studieopphold i Polen og Brasil, og er innkjøpt av flere private samlinger
i Europa og USA og i Museum of Modern Art, Minsk.