Kristina C. Karlsen – Brain and Music

Kunstner: Kristina C. Karlsen
Titel:
Brain and Music
Medium: linoengraving
Dato:
05.05. – 19.06. 2011

Kristina Cepkenovic Karlsen, opprinnelig fra Kosovo, er grafiker – med utdannelse fra Kunstakademiet ved Universitetet i Pristina. Hun har hatt en rekke utstillinger både i det tidligere Jugoslavia og her i landet. Nå stiller hun ut i Trondhjems Kunstforenings første etasje, med nye grafiske arbeider – og hun gjør det i memoreringens og musikkens tegn.

Formene danser som elektriske gnister – som tankesprang i en spenstig, grafisk og tverrestetisk koreografi. Slik hjerneceller, nevroner, fyres av og sprenger seg rundt
i hjernens lukkede rom – for memorering og musikalsk opplevelse.
Nevrologien er hennes veiviser. Hjernen skaper bilder av det du ser – og ikke ser, som lukt, smak og andre sanselige erfaringer. Med lyder fra hennes hjemland i kombinasjon med det grafiske uttrykket vil hun fortelle hvor hun kommer fra.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA