Ane Vik Eines og Thea Meinert – Reelt Oppheng

Hva: Reelt Oppheng

Hvor: Trondhjems kunstforening 2. etasje

Når: 13.10. kl. 18.00

Vi ønsker hjertelig velkommen til åpningen av Reelt oppheng, kl. 18.00, Torsdag 13. Oktober. Utstillingen er skapt av Ane Vik Eines og Thea Meinert, som arbeider med temaene teknikk, design, håndverk, materialer og menneskelig tilstedeværelse. Begge kunstnerne er opptatt av objekt og materialitet, og i denne utstillingen bruker de blant annet tre og tekstil i romlige skulpturelle verk og installasjoner.

Utgangspunktet for begge kunstnerne er det estetiske potensialet som oppstår når de kommer i kontakt med et materiale som bearbeides og tvinges inn i en gitt kontekst og posisjon. De bruker ulike teknikker for å utfordre materialenes kapasitet og kvalitet, og ser samtidig med et skråblikk på design, håndverk, bruk, og kroppslig nærvær til ting. Eines og Meinert utforsker rom, objekt og materialitet samtidig for å finne en dysfunksjonell funksjonalitet og logikk som dreier seg om det menneskelige nærvær i materialet og objektet. Verkene er produsert mens kunstnerne befant seg i hvert sitt atelier i Aure og Trondheim, men deres intuitive eksperimentering og nysgjerrighet fører utstillingen sammen i – og med – utstillingsrommene.