Ingjerd Hanevold – smykker naturligvis

Trondhjems Kunstforening har gleden av å presentere utstillingen «smykker naturligvis» av Ingjerd Hanevold. Vi inviterer til åpning kl 18.00, torsdag 18.11. Vi sees!

Utstillingen «smykker naturligvis» viser smykkekunstneren Ingjerd Hanevolds utforskning av naturens prinsipper for tilblivelse, konstruksjon og vekst. Hanevold innbyr publikum til en vandring mellom utsøkte smykkearbeider, inspirasjonskilder og personlige fortellinger. I dette spenningsfeltet kan den enkelte betrakter finne sin egen vei og oppdage nye sammenhenger.

I «smykker naturligvis» kommer vi tett på en rekke modige kvinner som har valgt å bruke smykker fra Ingjerd. De har blitt oppfordret til å skrive om sine personlige tanker og erfaringer som smykkebærere. I sine åpne og ærlige tekster forteller de hvordan smykkene får dem til å føle seg verdsatte, sterke, sensuelle, tydelige, frie og opprørske. Mange knytter viktige livshendelser og minner til smykkene.

Ingjerd Hanevolds utgangspunkt er at smykker tilhører vårt ordløse språk; en fabulerende forlengelse av ansiktsuttrykk og gester. Smykker kan speile naturen i oss og omkring oss. De appellerer til vår instinktive fornemmelse av hverandres vesen som for eksempel nær eller distansert, åpen eller gåtefull, tydelig eller antydende. Smykker er et personlig valg og en del av fortellingen om hvem vi er eller ønsker å bli oppfattet som.


Ingjerd Hanevold (1955, Asker) er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og videre i New York. Hun har hatt utstillinger i en rekke land i Europa og Asia, samt USA. I tillegg til egen praksis som smykkekunstner har hun vært professor ved HDK i Göteborg og Kunsthøgskolen i Oslo. Hun er innkjøpt av Kunstindustrimuseene i Oslo, Bergen, Kristiansand, Trondheim og Tromsø, Röhsska Museet, Göteborg, Louvre Musèe des Artes Decoratifs, Paris, Swiss National Museum, Zurich og Kunstgewerbemuseum, Berlin.

  1. Tilbaketråkk: Kunstguide Uke 46

Kommentarer er stengt.