Helga Bøe

Kunstner: Helga Bøe
Dato: 18.02 – 20.03 2016

// tekstil, installasjon, og vev //

Med utgangspunkt i naturopplevelser fra Nordmøre, hvor hun vokste opp, gir Helga Bøe liv til disse inntrykkene gjennom maling på store flater lin- eller bomullslerret. Spesielt er kystlandskapet en sentral inspirasjonskilde for Bøe, noe man ser tydelig i fargevalget: Her er berggrått, sjøblått og grønnfager vi finner igjen i tang og tare. Motivene hennes abstraheres ved at hun drysser, maler og trykker fargepigment på lerretet. Tilfeldighetene får spillerom og avgjør hvordan pigmentene legger seg.

Helga Bøe er utdannet ved Bergens Kunsthåndverkskole og ved Kunsthåndverkskolen i Danmark. Hun har hatt flere gruppe- og separatutstillinger i Norge, Tyskland, Italia, og Polen. I Norge har hun også hatt flere utsmykningsoppdrag.